Seks med menstruacijo, da ali ne?

Dodano : 17.1.2017
Seks med menstruacijo je za nekatere ženske in moške absolutni NE, medtem ko drugi ne samo da ga prakticirajo, v njem tudi močno uživajo. Zakaj?

Seks med menstruacijo je za nekatere ženske in moške absolutni NE, medtem ko drugi ne samo da ga prakticirajo, v njem tudi močno uživajo. Zakaj? Ženske, najbrž vas je kdaj močno povečan libido presenetil ravno v času menstruacije? Gre za posledico hormonskih sprememb, ki nastanejo v telesu, razlog je tudi večja prekrvavljenost maternice in genitalnega območja. Maternica se raztegne, rahlo odpre in je občutljiva na stimuluse, vagina je ves čas navlažena, zato se ženske med penetracijo izjemno dobro počutijo.

Tudi splošno prepričanje, da bi morali zaradi menstruacije počakati s spolnimi odnosi, lahko povečuje spolno slo. Saj veste, prepovedan sadež je toliko slajši.

Neprijetni krči in napetost v trebuhu, ki velikokrat spremljajo menstruacijo, se s pomočjo spolnega odnosa, celo zmanjšajo. Ta sprošča vaginalne mišice, ob doseženem orgazmu pa se sproščajo hormoni, »dobrega počutja«, kot so hormon ljubezni oksitocin, dopamin, endorfini. Ti naravni anestetiki blagodejno delujejo na menstrualne krče in druge bolečine, povezane z menstruacijo.

Seks »v tistih dneh« ima tudi to moč, da intimneje poveže partnerja, saj se lahko lotita položajev in igric, ki se jih običajno ne. Lahko se samo ljubkujeta in dražita, in samo penetracijo pustita za finale ali pa za dneve, ko bo šibkejša. Ko preizkušata različne položaje pa je priporočljivo, da ženska ni zgoraj, saj sila težnosti v tem primeru ne deluje blagodejno :).

Med menstruacijo ženska tudi težje zanosi, saj ženske običajno ovulirajo v obdobju med obema menstruacijama. Vsekakor pa metoda ni povsem zanesljiva, saj semenčice ostanejo nekaj dni v vagini in če ima ženska ovulacijo takoj po menstruaciji, obstaja možnost zanositve. Zato pozor, če imate neredne menstruacije in si še ne želite zanositve, je zaščita vsekakor prava izbira.

Seks_ med menstruacijo_a

Glivična vaginalna vnetja zaradi štirih plastičnih vrečk

Dodano : 12.7.2017
Koža je naš največji in tudi najtanjši organ. Od potencialnih toksinov nas tako loči le nekaj milimetrov. Poleg tega je naša koža zelo prepustna – še posebej tista na intimnih predelih. Kemikalije v snoveh, ki jih nenehno dajemo nanjo, posledično preidejo v naš krvni obtok in se postopoma nabirajo v naših organih, saj nam načeloma […]

Postala sem mama

Dodano : 17.1.2017
Po porodu nastopi poporodno obdobje, ki ga delimo na dva dela. Prvi del je ožja poporodna doba, ki traja prvih devet dni po porodu. Za njim pride širša poporodna doba, ki traja šest tednov. Krvavitev po porodu se imenuje čišča in lahko traja do šest tednov po porodu. Prve dni po porodu je zelo močna, […]