Poslanstvo

Tatjana Potokar, direktorica podjetja EMMA, že od vsega začetka skrbi za razvoj blagovne znamke Lunay. In kdo bi torej vedel več o Lunay, kot prav ona? V kratkem klepetu nam je zaupala, kaj je poslanstvo izdelkov za žensko higieno Lunay.

Zakaj ste zasnovali Lunay?

Ker smo postavili zdravje žensk na prvo mesto. Številne raziskave namreč kažejo, da ženske redko povezujejo glivična vnetja in druga draženja kože v intimnem predelu z uporabo vložkov in tamponov. Te težave pogosto povzročajo prav higienski vložki in tamponi iz umetnih materialov, ki koži ne omogočajo dihanja in so v določenih primerih škodljivi za zdravje in okolje.

Žal veliko žensk ne pozna sestave in materialov, iz katerih so izdelani higienski vložki in tamponi, ki jih uporabljajo.

Zato smo se odločili, da razvijemo blagovno znamko Lunay, ki bo na prvo mesto postavila zdravje žensk. Želimo, da ženske poznajo izdelke, ki jih uporabljajo, da so osveščene, informirane in da imajo možnost izbire.

Kakšna je zgodba blagovne znamke Lunay?

Biti ženska je čudovito. To je rdeča nit in jedro zgodbe Lunay. Lunay je ustvarjena za ženske s pozitivnim odnosom do sebe, drugih in življenja. Je zadovoljna in srečna, samozavestna in odločna. Skrbi za svoje zdravje in je odgovorna do narave. Ženske spodbuja, da začutijo moč v sebi. Prepričani smo, da menstruacija ni ovira, je naravni proces in takrat smo ženske na višku svojih moči. In to vsem dekletom in ženskam sporoča Lunay.

V čem se torej izdelki Lunay razlikujejo od drugih podobnih izdelkov?

Dekleta in ženske lahko danes izbiramo med ogromnim številom različnih izdelkov. Vsi so bele barve, obljubljajo dobro počutje, mehak dotik, občutek bombaža. Zato hitro pomislimo, da so naravni in varni. A večinoma so narejeni iz umetnih materialov, celuloze, viskoze. Ti materiali so lahko škodljivi za zdravje in okolje.

Lunay ponuja rešitev – higienske vložke in tampone, ki so v celoti narejeni iz 100-odstotnega naravnega bombaža.

Koža mora dihati in le bombaž ji to omogoča, bombaž na površini in v jedru izdelkov.

Kako lahko izdelke Lunay prepoznamo na trgovinskih policah?

Na policah jih boste hitro opazili, ker smo zasnovali drugačno embalažo, ki s svojo barvitostjo, strastjo in hkrati nežnostjo sporoča, da je biti ženska čudovito. Tudi ime Lunay izhaja iz ženske energije, iz lune in luninih men, s katerimi povezujemo tudi menstruacijo.

Tako smo zasnovali zaokroženo zgodbo, v središču katere je skrb za zdravje žensk.

Lunay predstavlja torej veliko več kot le izdelke za žensko higieno?

Lunay predstavlja zdravo odločitev, ker postavlja zdravje žensk na prvo mesto. Daje jim možnost, da v poplavi izdelkov za žensko higieno iz umetnih materialov izberejo naravne, zdrave in varne. Hkrati pa želimo z Lunay spodbujati pozitiven odnos do menstruacije in spregovoriti o problematiki higienskih izdelkov iz umetnih materialov. Lunay namreč širi zavedanje o pomembnosti izbire naravnih materialov in prednostih, ki jih uporaba izdelkov iz naravnih materialov prinaša za zdravje žensk in tudi za okolje.