Lunay svetuje – pri voskanju brez dvojnega pomakanja

Dodano : 23.2.2017

Ženske se s svojimi dlačicami spopadamo na različne načine. Eden izmed njih, ki je tudi zelo priljubljen, je voskanje. Pri hitro opravljenem postopku in dokaj dolgotrajnih rezultatih se zdi, da voskanje skorajda nima negativnih plati. No, če odmislimo kratkotrajno bolečino. Ob različnih metodah odstranjevanja neželenih dlačic pa se predvsem pri voskanju pojavi vprašanje higiene.

Depilacija lahko namreč s seboj prinese nevarnost spolne okužbe. Kako? Z voskom. Temperature, na katerih se segrevajo voski, niso dovolj visoke, da bi uničile vse viruse in bakterije, ki povzročajo okužbe, po drugi strani pa so dovolj visoke, da lahko vroč vosek poškoduje našo kožo ter povzroči vnetja in rdečico. To je pogosto predvsem pri ženskah z občutljivejšo in bolj suho kožo, kjer pri voskanju poleg dlak odstranimo še del povrhnjice in tako v kožo omogočimo dostop bakterij.

Če redno hodite na voskanje intimnih predelov, le preverite, kako v vašem izbranem salonu ustrezno skrbijo za higieno. Če isto paličico za nanašanje voska vanj pomočijo več kot enkrat, je morda vredno kozmetičarko opozoriti, da to ni ravno najboljša praksa. Za vsak nanos voska na kožo naj bi se uporabila nova paličica, saj se lahko pri dvojnem pomakanju prenašajo bakterije in virusi spolno prenosljivih bolezni z ene osebe na drugo, in sicer preko voska, ki je v grelcu. Poleg tega takšno početje ni najboljše že z vidika nanašanja na različne dele telesa – na primer najprej pod pazduho, na območje, kjer izločamo največ potu, nato pa z isto paličico denimo na obraz, nad ustnico. Še več, nekateri saloni namesto lesene paličice uporabljajo kovinsko ali takšno iz nerjavečega jekla, ki jo uporabljajo znova in znova, za različne stranke. Tako, da ob naslednjem voskanju le preverite, ali je paličica za nanos voska lesena in ali jo kozmetičarka na vaši koži uporabi le enkrat. Super nasvet za vaše intimno zdravje!

Kaj se dogaja v ženskem telesu v času menstruacije?

Dodano : 5.7.2016
Menstrualni ciklus bi na kratko opisali: hormoni spodbudijo dozorevanje jajčeca v jajčniku, to pa nato skozi jajcevode potuje v maternico. Če ni oplojeno, se izloči z maternično sluznico. Trajanje menstrualnega ciklusa se lahko razlikuje od ženske do ženske, vendar običajno traja med 23 in 35 dni. Izračunate ga tako, da preštejete število dni od prvega dneva […]

50 odtenkov (ta)rdeče

Dodano : 26.4.2018
Ko se pogovarjamo o menstruaciji, pogosto izpustimo določene podrobnosti. A to še ne pomeni, da niso pomembne. Čeprav se morda sliši nenavadno, nam lahko barva menstrualne krvi pove veliko o stanju našega reproduktivnega sistema, plodnosti in pravzaprav tudi o našem zdravju nasploh. Prav nič nenavadnega ni, če se barva naše menstrualne krvi spreminja iz meseca […]