Glivična vaginalna vnetja zaradi štirih plastičnih vrečk

Dodano : 12.7.2017

Koža je naš največji in tudi najtanjši organ. Od potencialnih toksinov nas tako loči le nekaj milimetrov. Poleg tega je naša koža zelo prepustna – še posebej tista na intimnih predelih. Kemikalije v snoveh, ki jih nenehno dajemo nanjo, posledično preidejo v naš krvni obtok in se postopoma nabirajo v naših organih, saj nam načeloma primanjkuje ustreznih encimov, ki bi jih razgradili. Še hitreje pa toksini v telo prehajajo prek sluznice. Ob redni uporabi higienskih vložkov in tamponov se je zato vredno vprašati, ali imajo tisti, ki jih uporabljamo, lahko kakšne posledice na naše zdravje.

Če približate plamen vžigalnika površini vložka iz sintetičnih materialov, se bo ta nemudoma začela topiti. Če enako naredite z naravnim vložkom iz 100 % bombaža, se to ne bo zgodilo. Zakaj? Večina vložkov na trgu je narejenih iz sintetičnih materialov, ki se ob stiku z ognjem takoj stopijo. Po nekaterih podatkih naj bi tovrstni vložki vsebovali v svoji sestavi do kar štiri plastične vrečke! Plastika našim intimnim predelom ne omogoča dihanja oziroma kroženja zraka ter zadržuje vročino in vlažnost, kar lahko vodi do glivičnih vnetij, rdečic, srbečic in drugih vaginalnih neprijetnosti. Da škodljivih posledic umetnih dišav in beljenja s klorom sploh ne omenjamo …

Vaginalna vnetja in – še posebej pogosto poleti – glivice danes pestijo vse več žensk. Kaj lahko naredimo, da se jim izognemo? Prvi korak je uporaba bombažnega spodnjega perila. Perilo iz umetnih vlaken (npr. poliestra) na naših intimnih predelih ustvarja vlažno in toplo okolje z malo zraka, ki je odlično za rast mikroorganizmov in idealno gojišče za glivice. Na bombažno spodnje perilo nato položimo vložek iz 100 % bombaža, ki je nežen in naši koži omogoča dihanje. Prav tako ne pretiravajmo s prhanjem in se izogibajmo umivanju z odišavljenimi mili, ki lahko porušijo našo vaginalno floro in pH. Veliko pa lahko naredimo tudi, če pazimo na prehrano: se izogibamo sladkarijam in ogljikovim hidratom ter pojemo več mlečnih izdelkov. Pazimo pa tudi na stres, ki zelo vpliva na imunsko odpornost našega organizma. Če se že ne morete izogniti stresu, pici in sočnim testeninam, pa lahko zagotovo poskrbite, da uporabljate naravne izdelke iz 100 % bombaža – na površini in tudi v jedru, ki so hkrati hipoalergenski, nežni in varni.

Vse o menstruaciji

Dodano : 27.5.2016
Lunay je ustvarjena za ženske s pozitivnim odnosom do sebe, drugih in življenja. Je zadovoljna in srecna, samozavestna, izobražena in odlocna. Skrbi za svoje zdravje in je odgovorna do narave.

Postala sem mama

Dodano : 17.1.2017
Po porodu nastopi poporodno obdobje, ki ga delimo na dva dela. Prvi del je ožja poporodna doba, ki traja prvih devet dni po porodu. Za njim pride širša poporodna doba, ki traja šest tednov. Krvavitev po porodu se imenuje čišča in lahko traja do šest tednov po porodu. Prve dni po porodu je zelo močna, […]